Софийският градски съд постанови мярка „задържане под стража“ на Марин Димитров

  • 23 април 2024 21:20

  • 1301
  • 0
Софийският градски съд постанови мярка „задържане под стража“ на Марин Димитров
© Getty images (архив)

Софийският градски съд задържа под стража хасковския бизнесмен Марин Димитров, предаде БНР.

Той заедно със сина му Стефан, бившата шефка на Агенция Митници Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев  е обвинен за участие в организирана престъпна група (ОПГ) за контрабанда и корупционни престъпления.

Димитров беше задържан преди десетина дни заедно с Банкова и сина си Стефан, но заради здравословни проблеми постъпи в болница. Така се наложи прокуратурата едва сега да внесе искане за неговото задържане под стража, което, на първа инстанция, Софийският градски съд уважи, но може да бъде обжалвано пред Софийския апелативния съд.

В съдебната зала стана ясно, че към момента от материалите по делото не се установява Марин Димитров да има връзка с цигарите без бандерол.

Съдът прие, че няма опасност обвиняемият да се укрие, защото сам е дошъл в съдебната зала. Характерът и тежестта на обвинението обаче се оказаха достатъчни, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Съдът изтъкна изключителната обществена опасност, включваща много лица и то на висши държавни длъжности, в което видя и предпоставка за задържането му под стража.

"Фактът, че има лица, които са с различна мярка от "задържане под стража" е решение на прокуратурата, а не на съда", записа в мотивите си съдът, визирайки двадесетте хиляди лева парична гаранция на Живко Коцев. Съдебният състав се позова и на съдебно-медицинска експертиза, която показала, че здравословното състояние на Димитров е добро.

Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста

Последвайте канала на

Novini.bg
1301 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини