Прокуратурата разследва кой изхвърли асфалт край Прохода на Републиката

  • 22 април 2024 19:34

  • 589
  • 1
Прокуратурата разследва кой изхвърли асфалт край Прохода на Републиката
© Google maps

Районната прокуратура във Велико Търново се самосезира и започна разследване по случая с изхвърления асфалт в гората от пътноподдържащата фирма на Прохода на Републиката.

Случаят е от миналата седмица.

Зрители изпращат видео, в което се вижда, как специализирана техника изхвърля фрезован асфалт в близост до речно корито, докато ремонтират участък от пътя. По този повод от Пътната агенция уточниха, че са поискали обяснение от фирмата. Изпълнителите на ремонта, щели да глобят, според вътрешните си правила техническия отговорник на обекта, а отпадъчния асфалт щял да бъде събран и извозен. Проверката на екоинспекцията показала, че няма опасност за околната среда, но прокуратурата не мисли така.

Протест в Дюлинския проход заради лошото състояние на пътя

"Достатъчно данни има по член 211 от НПК. Толкова, че да се направи предположение за евентуално извършено деяние, по регламентиран престъпен състав. Оглед ще бъде извършен още днес. Регламентираното наказание е от 1 до 5 години лишаване от свобода и глоба от 5 до 30 000 лева", заяви наблюдаващият прокурор Пламена Петкова-Димова пред Нова телевизия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
589 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:12

1
❤️ Г­­о­р­­­е­­­щ­­­и­­­ ­м­­о­­м­и­ч­е­­­т­а­­ ­­­в­­и­­ ­­­о­ч­­а­к­­в­­а­­т ­­-­­ X­­­1­­8­­.­­F­U­N

Добави коментар

Водещи новини