Протест в Дюлинския проход заради лошото състояние на пътя

  • 13 април 2024 19:48

  • 793
  • 2
Протест в Дюлинския проход заради лошото състояние на пътя
© Булфото (архив)

Протест в Дюлинския проход заради лошото състояние на пътя.

Жителите на несебърското село Паницово изразиха недоволство, тъй като участъкът не е ремонтиран основно от десетилетия. Той е част от Републиканската пътна мрежа. Хората казват, че са изпращали писма до София, но до момента резултат няма, а отсечката става все по-опасна и непроходима.

Ремонт на пътя не е правен от близо 30 години. Разрушеният банкет прави пътя изключително тесен, а отсечката е единствената алтернатива на главния път Бургас – Варна.

„Ако има ПТП целия трафик се пренасочва оттук. И ако тук има едни 200 коли, все едно, че минават 2000, то стават големия задръствания, много е неприятно“, каза Петър Костадинов. 

Край пътя жителите на Паницово наредиха импровизирана изложба от автомобилни части, пострадали от дупките. „Всяка нормална кола, която мине от тук пука гума, къса гума. За мен пътят е смъртоносно опасен вече“, заяви Милена Драганова. 

„За седем години, съм чупел шест коли“, обясни Панчо Дурев. 

„От дупките, гледай, искат да плащаме винетки, а на нас кой ще ни плаща гумите?“, сподели Иван Парашкевов.  

Куриозно обезопасяване на дупка с кофа за боклук

Трудно могат да се разминат и два автомобила, тъй като на места асфалт няма. Символично, протестиращите изкараха бетонобъркачка край дупките, ако не бъдат взети мерки, сами да започнат закърпването, като затворят участъка. От пътната агенция обявиха, че от 15 май започва ремонт на пътя. Според протестиращите това е поредният срок.

„Обещания, постоянно – ето проектът е входиран, нов проект има, ама сега, ама другата година. В случай, че не бъдат предприети мерки ще тръгнем към по-ефективни затваряния на пътища“, каза Радостин Колев. 

„Забавянето се дължи от гледна точка на това, че се обжалваше избора на изпълнител на строителството, в никакъв случай няма да има отлагане на ремонтните дейности, парите са осигурени“, заяви пред БНТ инж. Митко Порязов, началник на Областна пътно управление – Бургас. 

Ремонтът на 34-километровото трасе ще продължи 540 календарни дни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
793 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.14 | 10:13

2
Този проход не беше ли едно от "постиженията" на тиквата бойо?

2024.04.13 | 20:46

1
само 540 дни - може и повече

Добави коментар

Водещи новини