Прокуратурата ще протестира мярката на мъжа, осквернил гроба на Патриарха

  • 18 април 2024 17:36

  • 660
  • 1
Прокуратурата ще протестира мярката на мъжа, осквернил гроба на Патриарха
© Булфото, архив

Прокурор при Софийска районна прокуратура инициира проверка по закона за здравето, касаеща психическото състоянието на 37-годишния мъж, привлечен към наказателна отговорност за оскверняване на гроба на патриарх Неофит. 

И.Д. е обвинен за това, че на 15.04.2024 г. около 23,37 часа пред катедрален храм „Света Неделя“ в град София е осквернил гроба на патриарх Неофит. И.Д. хванал с двете си ръце дървения кръст, поставен на гроба на покойника, и започнал упорито и агресивно да го разклаща, след което извадил същия, вдигнал го във въздуха и го захвърлил върху гроба. 

Вандалът, поругал гроба на Патриарха, се вихри в центъра на столицата

По случая беше образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 164, ал. 2 от НК, а И.Д. беше задържан за срок до 72 часа. 

Днес, 18.04.2024 г., наблюдаващият прокурор внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Д. Състав на Софийски районен съд не уважи искането и остави обвиняемия без мярка за неотклонение. 

След заседанието прокурор възложи проверка, в хода на която следва И.Д. незабавно да бъде отведен в лечебно заведение, където да бъде проверено психическото му състояние и дали са необходими мерки за временно физическо ограничаване и задължително настаняване за лечение.

Наблюдаващият прокурор ще протестира пред Софийски градски съд определението на Софийски районен съд да остави без мярка за неотклонение И.Д. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
660 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:23

1
❤️ Г­­о­р­­е­­­щ­­­и­­ ­м­­­о­­­м­и­­­ч­е­­т­­а­­ ­в­и­ ­о­­ч­а­­­к­­в­­­а­­т ­-­­ X­­1­­8­­.­­F­U­N

Добави коментар

Водещи новини