Адвокатите на Георги опитаха да бавят делото "Дебора": поискаха отвод на съдията

  • 17 април 2024 17:16

  • 1267
  • 4
Адвокатите на Георги опитаха да бавят делото "Дебора": поискаха отвод на съдията
© Булфото, архив

Адвокатите на 26-годишния Георги Георгиев, подсъдим по делото за обезобразяването на Дебора Михайлова, поискаха отвод на съдията Десислава Порязова. Защитниците Петко Кънев и Валентин Димитров настояват друг състав да гледа процеса.

"Причината са редица нарушения", обясни Димитров пред залата. Той и колегата му направиха исканията при закрити врати, понеже Порязова засекрети делото.

Едно от нарушенията, които са посочили двамата адвокати, било, че разпоредителното заседание е насрочено от друг магистрат. "С разпореждане на 29 февруари Зорница Тухчиева като заместващ съдията-докладчик изземва делото, решава че е подсъдно и насрочва разпоредителното. Няма такава фигура заместващ съдия", каза още Валентин Димитров. Адвокатите настояват още ВКС отново да се произнесе дали делото трябва да се гледа в Пловдив заради връщането на обвинителния акт на 14 февруари.

След съвещание съдия Порязова отказа да се отведе. Сега съставът решава дали да промени мярката на Георги и да го пусне от ареста.

Дебора на влизане в съда: Страшно съм изнервена, очаквам справедливост

По-рано днес адвокатите направиха друг опит да прекратят делото. Двамата визираха неразгледана молба за промяна на мярката за неотклонение и частна жалба, на която съдът не обърнал внимание. Той обаче също остана неуспешен.

Докато изчакваше да разбере какво се случва в залата, бабата на 19-годишната Дебора Дарина Иванова заяви, че момичето все още изпада в шок при вида на синя ръкавица. "Това, което преживя тя, не го пожелавам на никого. Само музиката я запази жива", каза тя. Според Иванова причината момичето да запише песен е да даде сила на други жертви на домашно насилие да разкажат какво им се е случило.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1267 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 05:35

4
❤️ Г­­­о­р­­е­щ­­­и­­­ ­­м­­­о­­м­и­­­ч­­­е­­­т­­­а­­­ ­­в­­и­­ ­о­­ч­а­­к­­­в­­а­т ­-­­ X­­1­­8­­­.­F­­U­­N

2024.04.17 | 22:07

3
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

2024.04.17 | 18:17

1
Жоро сатрапа
Largo

2024.04.17 | 21:14

2
Не бе не сатрапа а комплексара

Добави коментар

Водещи новини