Константин Сулев: С прокурора по моето дело сме били в една стая 2 години

  • 09 април 2024 16:56

  • 1649
  • 0
Константин Сулев: С прокурора по моето дело сме били в една стая 2 години
© Novini.bg

Досъдебното производство е станало по самосезиране на прокурор от СГП. Това обясни пред парламентарната комисия, която проучва дейността на Мартин Божанов-Нотариуса прокурорът от  Софийската районна прокуратура Константин Сулев.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Той е един от наблюдаващ прокурор по първото дело срещу Петьо Петров-Еврото и доверения му човек Кристиян Христов. Заради това дело прокурорът е и обвиняем. Той обясни, че не познава бившия главен прокурор Иван Гешев, докато бил на поста. Разпитал го по досъдебното производство, като му се обадил по телефона и той се явил.     

ВПС отказа да отстрани от длъжност прокурор Константин Сулев

Константин Сулев обясни, че почти две години е работил в една стая с наблюдаващия прокурор Йордан Петров, който сега води делото срещу него. "На мен никой не е дошъл да ми оказва натиск, не съм от най-контактните хора, не посещавам ежегодните събирания на прокуратурата от поне 10 години, аз лично не се страхувам от г-н Сарафов и не виждам защо трябва да се страхувам от него", каза още Сулев. Той обясни, че неговото име по никакъв начин не е замесено с това на Мартин Божанов-Нотариуса. 

Професионалната етика не му позволявала да коментира димите на Невена Зартова "за семейството".

Бойко Рашков го попита за назначението в ГДБОП на Гергана Божанова, последната съпруга на Божанов,  както и за бившия шеф на ГДБОП Любомир Янев, който в момента е в отдел "Криминален" на СДВР и сега се занимава с разследването на убийството на Божанов. Сулев каза, че не познава тези хора. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1649 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини