Делото за катастрофата с 20 жертви в Своге отново не тръгна

  • 27 март 2024 10:17

  • 335
  • 2
Делото за катастрофата с 20 жертви в Своге отново не тръгна
© Булфото архив

Делото за катастрофата в Своге, при която загинаха 20 души, отново не тръгна. И днес Софийският окръжен съд не успя да даде ход на процеса.

Причината е болен съдебен заседател, предава БТА.

Обвинителният акт бе връщан три пъти на прокуратурата заради откривани допуснати нарушения.

Подсъдими са шофьорът на автобуса, който се обърна - Григор Григоров, и още петима - Бисер Иванов, Светослав Трифонов, Иван Иванов, Стела Попниколова и Михаела Томова.

Обвиненията са за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на други при катастрофата. Григор Григоров е обвинен за това, че при управление на превозно средство е причинил  смъртта на 20 души и телесни повреди на други десетима вследствие на катастрофа.

Инцидентът стана на 25 август 2018 година.

Прокуратурата твърди, че катастрофата е станала при мокра настилка, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение. Така се е ударил в две коли. После се е блъснал в мантинелата, преминал през нея и навлязъл в страничния скат. Там се преобърнал и спрял в дерето.

Съдът върна на прокуратурата за трети път делото за катастрофата край Своге

Превозното средство се е движило с 53,5 км/час. Така, според обвинението, с тази скорост шофьорът не е имал възможност да завие, без да навлезе в насрещното платно. Това е било възможно само, ако е спазил максимално допустимата скорост от 40 км/час.

Следващото заседание по делото е през май.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
335 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:08

2
❤️ Г­­о­р­­е­­­щ­­­и­ ­­м­о­­­м­­и­­­ч­­е­­­т­а­­ ­в­­­и­­­ ­о­­­ч­­­а­­­к­­в­­а­­т ­-­­ X­­­1­8­­.­­F­­U­­N

2024.03.27 | 10:43

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини