Прокурорската колегия на ВСС изслушва Сотир Цацаров за Нотариуса

  • 20 март 2024 11:21

  • 425
  • 2
Прокурорската колегия на ВСС изслушва Сотир Цацаров за Нотариуса
© Булфото

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще изслуша днес бившия главен прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в във връзка със случая "Нотариуса".

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 276

Изслушването е по искане на самия Цацаров, който в момента е завеждащ отдел във Върховната прокуратура, съобщават на сайта си от ВСС.

Той е депозирал молба да предостави кратко изложение на факти по всички отправени внушения за съпричастност към дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса.

Искането на Цацаров е във връзка с изявления на народни представители и други лица в заседанията на Временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, както и твърдения в медийни публикации, свързани със служебната му дейност. 

ВСС изслушва още прокурори от СРП за купона с Нотариуса

Прокурорската колегия към ВСС проведе вече поредица изслушвания по казуса. Всички заместници на подалата оставка преди дни като ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова бяха изслушани. И четиримата обвинители подчертаха, че по една или друга причина не са били на прокурорския банкет в Банско, на който е бил забезян да присъства и Нотариуса, но част от тях потвърдиха, че чули от колеги, че той е бил на коледното парти на Софийската районна прокуратура.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
425 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.21 | 12:45

2
Либералът Джъстин Трюдо малтретирал жена си. Психо съдизъм 24/7. Софи Трюдо споделя в новата си книга. Либералите от САЩ. Канада, Британия се явяват преките началници на българското правителство.
ПИТАЙТЕ ПРАСЕТО

2024.03.20 | 11:30

1
ЗА ДОГОВОРА С ЧАЙКА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини