Адвокат Емил Георгиев: Смрадливият чорап на паралелното правосъдие трябва да бъде разплетен

  • 21 февруари 2024 17:40

  • 458
  • 3
Адвокат Емил Георгиев: Смрадливият чорап на паралелното правосъдие трябва да бъде разплетен
© Кадър: БТВ

Беше осветлено паралелното правосъдие. Правосъдие, което се осъществява на едни други места. Оказва се, че това паралелно правосъдие съществува. Многократно е алармирано обществото, но до момента не бяха предприемани никакви съществени действия. Този смрадлив чорап на паралелното правосъдие трябва да бъде разплетен до край. Това заяви адвокат Емил Георгиев от "Правосъдие за всеки" в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Когато излезе разследването за Осемте джуджета, действащият тогава главен прокурор заяви: „Не искам да си го причинявам“. Това ни кара да се запитаме кой следва да си го причини?“, добави юристът.

„Когато призваното правосъдие не работи и бездейства, тогава пипалата си разгръща паралелното правосъдие. То е помагало за кариерното издигане. Имало е удобни съдии, готови да слушат“, обясни адвокат Георгиев.

Иван Брегов, ИПИ: Ако казусът с Нотариуса и Пепи Еврото не се разплете до политиката и икономиката, той ще се повтаря

„Най-лошото е, че 11 години имахме специализирано правосъдие. А къде са резултатите? Оказва се, че е имало институционален чадър. Тук гарантът ще бъде бъдното гражданско съзнание. Другият център на влияние са „Осемте джуджета“, където имаме прекратени наказателни производства. Трябва да бъдат осветлени имената на хората от списъка, дори ако има политици. Нуждаем се от смели политически лидери, които трябва да довършат съдебната реформа. Нуждаем се и от сърцати прокурори, които да отмият срама, трупан от техни началници в годините“, призова юристът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
458 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.21 | 19:40

3
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

2024.02.21 | 18:55

2
Смрадливият чорап, е зелен и селяндурски, викат му Мунчо!

2024.02.21 | 17:52

1
Стига глупости. Няма паралелно правосъдие. Има само успоредно кривосъдие. Успоредно на разделителната линия между хората и червените паразити, пребоядисани във всички цветове. За хората кривосъдие, за наштттте слободия.

Добави коментар

Водещи новини