Съдът във Варна остави в ареста обвинения за поискан и приет подкуп общински служител

  • 15 февруари 2024 13:36

  • 299
  • 2
Съдът във Варна остави в ареста обвинения за поискан и приет подкуп общински служител
© Pixabay

Окръжният съд във Варна уважи искането на прокуратурата и наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 34-годишен служител на Община Варна, който е привлечен към наказателна отговорност за поискан и приет от него подкуп посредством злоупотреба със служебно положение чрез изнудване, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение в крайморския град.

Съдът е приел обоснованото предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен, както и възможността той да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода.

Служителят на общината бе задържан на 13 февруари, а у него бяха открити две хиляди евро, като първоначалната уговорка между мъжа във Варна и пострадалия е била за 10 хил. лева. Съобщава се, че в хода на разследването е установено, че той сам е поискал неследващ му се дар в качеството му на длъжностно лице, за да не извърши действие по служба – да не издаде констативни протоколи за установено нарушение и да не подготви проект на заповед за събаряне на незаконно изградена тераса.

Работата по документиране и доказване на престъплението продължава под ръководството и надзора на окръжната прокуратура.

Определението подлежи на въззивен контрол от Апелативния съд в града.

Подкупът във Варна е даден, за да не се събаря незаконен строеж

Последвайте канала на

Десислава Станева
299 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:22

2
❤️ Г­­о­­­р­­­е­­щ­­и­ ­­м­о­­­м­и­­­ч­­е­­­т­­а­ ­­в­и­­­ ­­­о­­­ч­­а­­к­в­а­­­т ­­­-­­ X­­1­­­8­­­.­­F­U­­­N

2024.02.15 | 17:28

1
Чyвaли ли сте за подобpената фоpмyла на Bиaгpa, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безoпаcна на всяка възраст, а освен това лекува и мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на вcички, подобpи нашия ceкc и cпаcи бpака ни. Eто кaкво пишaт за нея----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини