Съдът отказа да пусне на свобода мъжа, залял с бензин приятелката си и детето им

  • 12 февруари 2024 16:45

  • 304
  • 1
Съдът отказа да пусне на свобода мъжа, залял с бензин приятелката си и детето им
© Pixabay

Районният съд в Сливен остави за постоянно в ареста мъжа, обвинен, че е залял жена и 2-годишното им дете със запалителна течност. 36-годишният Н. И. е обвинен в нарушаване на заповед за домашно насилие, както и че извършил приготовления за убийство на две лица.

Деянията са с висока степен на обществена опасност, която допълнително се завишава от механизма на извършване, каза наблюдаващият прокурор Катя Стаменова. Едното престъпление се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба, а приготовлението за убийство - с до шест години затвор.

Обвиненият е поискал по-лека мярка, евентуално "парична гаранция" или "подписка". Съдът обаче не е уважил искането му, защото предвид материалите по делото, може да се направи извод, че е извършил тези престъпления и има опасност да се укрие и да извърши други.

Мъжът е осъждан ефективно и е лежал в затвора за кражби, срещу него има висящо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици.

“Когато той ни поля със запалителната течност, първата ми реакция беше да сляза и да изкарам детето от автомобила. Вътре се носеше отвратителна миризма и имаше вероятност сина ми да се задуши”, разказа потърпевшата по-рано в ефира на NOVA.

Нападателят извадил запалка и казал, че ще ги запали. „Думите му бяха: "Ще ви драсна клечката и не ме интересува какво ще се случи. Аз, така или иначе, влизам в затвора”.

Двамата са разделени, но тъй като обвиняемият я притеснявал, жената поискала ограничителна заповед. Тя била издадена на 11 януари от Районния съд в Сливен. Това заяви говорителят на Районната прокуратура Катя Стаменова.  

Проговори жената, залята заедно с детето си с бензин

„Обвиняемият причакал жената пред  дома ѝ и поискал да отиде с нея до детската ясла.

Тя му  отказала, но въпреки това той нахлул в автомобила, с който тя тръгнала. В района на детската градина мъжът извадил запалителна течност и започнал да полива жената и детето, което било на задната седалка. Залял е и вътрешността на автомобила”, подчерта прокурорът.

Случайни минувачи видели случилото се и подали сигнал на спешния телефон 112.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
304 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.12 | 20:03

1
Иcкaте ли луд ce.кc за 2-3 часа, силни epekции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ce.кc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини