Прокуратурата протестира домашния арест на Габриела, обвинена в убийството на Пейо Пеев

  • 25 януари 2024 14:39

  • 2856
  • 1
Прокуратурата протестира домашния арест на Габриела, обвинена в убийството на Пейо Пеев
© Фейсбук

Софийската градска прокуратурата е протестирала домашния арест на Габриела Славова, научи "24 часа". 

33-годишната жена е обвинена заедно с майка си - 54-годишната дипломатка Красимира Трифонова - в убийството на 44-годишния Пейо Пеев. Той и Габриела имат 6-годишно момче, но са сключили брак едва преди малко повече от 4 месеца. Тялото на Пейо Пеев беше открито в колата му в петък вечерта. Автомобилът беше изоставен на Витоша.

Според главния секретар на МВР Живко Коцев убийството е станало миналия четвъртък. Разследващите смятат, че майката е душила Пейо Пеев, а Габриела затискала вратата на автомобила, за да не излезе. 

Иззеха смущаващ запис за убийството на Пейо, Габриела и майка ѝ имат съучастници

В понеделник вечерта СГС наложи на Габриела Славова домашен арест с аргумента, че като майка на две невръстни деца, едното, от които кърмаче, трябва да полага грижи за тях. Освен 6-годишното момченце, тя има и бебе на 4 месеца. То е родено по време на краткия й брак с Пейо Пеев, но за него претендира Велико Минков, който е бил за малко и  депутат. Той води дело за бащинство в Бургаския окръжен съд.

Междувременно стана ясно, че Агенцията за социално подпомагане е настанила двете деца при майката на Пейо Пеев. Вчера с пост във фейсбук Велико Минков й благодари, че се грижи и за неговото дете.  

От СГП не са съгласни, че Габриела трябва да е под домашен арест, защото децата не са при нея, а освен това са на мнение, че децата не бива да бъдат поверени на грижите на жена с толкова тежко обвинение, каквото е обвинението в убийство. 

Софийският апелативен съд трябва да гледа протеста във вторник. Вероятно и нейната майка Красимира Трифонова е обжалвала задържането си под стража.  

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2856 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.25 | 17:30

1
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> do.my/xbio

Добави коментар

Водещи новини