Адв. Емил Георгиев: Двамата кандидати за конституционни съдии са пълни противоположности

  • 15 януари 2024 12:34

  • 1767
  • 4
Адв. Емил Георгиев: Двамата кандидати за конституционни съдии са пълни противоположности
© Колаж: Novini.bg/ Булфото

"Двамата кандидати за конституционен съдия - Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, и Борислав Белазелков са пълни противоположности", заяви адвокатът Емил Георгиев в предаването "Кой Говори" по Дарик.

Тази на Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, е до някаква степен изненадваща, докато другата на бившия върховен съдия Борислав Белазелков изглежда по-скоро логична, с оглед на досегашната си кариера и професионално развитие, коментира адвокатът.

Емил Георгиев коментира разликата в популярността на двамата кандидати: "Борислав Белазелков не е толкова известен на българското общество в сравнение с Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, която бе водеща политическа фигура в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в".

"Въпросът е ще може ли някой, който е бил водеща политическа фигура в своята партия, да се отърси от своето предходно битие и ще може ли, през призмата на трезво мислещия и отговорния член на Конституционния съд, да подлага на конституционно съдебен контрол актовете на своите съпартийници".

"В дискусията не успя да се чуе задоволителен отговор на този въпрос - логически издържан отговор", допълни той.

Георгиев подчерта важността на личностите и техните качества при избора на членове на Конституционния съд: "От голямо значение са личностите и техните качества, които биват предлагани и избирани. Съществени са и формалните изисквания - да разполагаш с поне 15 години юридически стаж, също и нравствените качества".

ГЕРБ номинира Десислава Атанасова за КС, Борисов става председател на ПГ, коментира и ротацията

"Ако се огледаме в сегашния състав, бих казал, че преобладават сериозни юристи и те не бива да олекват", заяви той.

„Правосъдие за всеки“ ще следи народните представители, да не претупат събеседването и избора, както и да поставят по-остри въпроси.

"Ние ще имаме конкретна позиция, ще задаваме въпроси и ще чакаме отговори; ако решим, че ситуацията го изисква, можем да призовем и гражданите към протест, за да покажем на вземащите решения, че не всички граждани приемат всяко компромисно решение", каза още Емил Георгиев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1767 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.01.15 | 13:45

4
Хора, чували ли сте за ана.лог на виа`гра_та, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж. Това е мега яко нещо и незабравимо изживяване -----> mub.me/alfazo

2024.01.15 | 13:43

3
абе не знам колко са "сериозни" Фил Кенеди, бившия омбудсман и бившия женерален прокypop, на мен ми се виждат от същия едър калибър като дуловската деса.
ааа

2024.01.15 | 13:39

2
не бяха ли три кандидатурите ... всичко извън сглобката слуги кра.варски не се обсъжда
????

2024.01.15 | 12:42

1
ЗАЩО ,продължавате да БУТАТЕ Деси на място,за което САМАТА ТЯ КАЗВА,че НЯМА КОМПЕТЕНЦИИ????!!!

Добави коментар

Водещи новини