Близки на обвинената в убийство на детето си Анка от Пловдив: Много го обичаше

  • 10 януари 2024 14:21

  • 1506
  • 0
Близки на обвинената в убийство на детето си Анка от Пловдив: Много го обичаше
© Gettyimages

Роднините и съседите на обвинената в убийството  осиновената си дъщеря Анка Михайлова от Пловдив са категорични, че тя много е обичала детето, гушкала го, радвала му се и се грижела добре за него.  Това стана ясно от първите разпити по делото.

Според прокуратурата вечерта на 23 септември 2022 г. Анка ударила няколко пъти момиченцето, което тогава било на година и 9 месеца, хапала го, после се изплашила и го завела в УМБАЛ "Свети Георги".

Там обяснила, че детето е паднало от леглото. Малката Севда била с тежка черепно-мозъчна травма, със синини и охлузвания по цялото тяло, изпаднала в кома и починала на 16 октомври с. г., пише 24 часа.

"Анка беше грижовна майка, много обичаше Севда, детето много я гушкаше и не можеше да заспи без нея", разказа пред Окръжния съд в Пловдив лелята на подсъдимата Шенка Йорданова. Тя никога не била виждала Анка да удря детето. Подобни показания даде и съседката Рени Янкова. "Беше приготвила за детето много хубава стая, всеки ден го извеждаше с количката, Севда беше много щастлива", заяви тя. Когато научила за инцидента, се обадила на Анка, която й обяснила, че момиченцето е паднало, докато му приготвяла мляко. По спомените на съседката настилките в дома са от плочки, леглата не били високи - около половин метър. 

"Чух страшни викове онази вечер, Анка крещеше за помощ, трябвало да закара детето в болница, а нямаше кола. Беше в паника", описа случилото се Васко Колев, който качил Анка и Севда в автомобила си и така стигнали до Спешното на "Свети Георги".

Анка, обвинена, че е убила осиновеното си дете, отново застава пред съда

"Шокирах се, като научих какво е станало със Севда. Анка я водеше редовно на консултации и ваксинации, събличали сме детето, за да го прегледаме, никога не сме видели нещо нередно", обясни личната лекарка на Анка д-р Мария Рашкова-Стефанова.

Лекарите в болницата, приели детето, обаче свидетелстваха, че тялото на Севда имало и стари травми. "Майката разказа, че детото било паднало, но възприех думите й като защита", заяви дежурният реаниматор в онази нощ д-р Кремена Въжева. Хирургът д-р Васил Ташев пък казал още  в разпита си пред полицията, че от 20-годишния си опит не вярва травмите да са от падане от легло.

Сама Анка Михайлова заяви, че ще даде обяснения на по-късен етап от процеса. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1506 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини