Трима души са обвинени за най-големия инкасо обир у нас

  • 23 декември 2023 12:45

  • 2369
  • 6
Трима души са обвинени за най-големия инкасо обир у нас
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Трима души са обвинени за най-големия инкасо обир у нас на 5 милиона лева, научи БНТ от свои източници.

Малко по-късно от Софийска градска прокуратура потвърдиха информацията.

Закопчаха Турчина, Коко и Коня за обира на над 5 млн. лева от инкасо в София

Обирът стана през ноември миналата година на паркинг в столичен МОЛ. Тогава маскирани блокираха пътя на инкасо автомобил, който влизаше в търговския център, за да зареди банкоматите там. Точната сума, задигната при грабежа е 5 276 794.11 лв.

Разследващите са установили, че обирът е извършен от групата на Иван Ценков - Турчина, който е обявен за издриване. Единствено на него обвиненията са му повдигнати задочно.

Един от обвиняемите с прозвището Коко ще застане пред съда днес. Прокуратурата е поискала постоянния му арест. Той вече е осъждан за източване на банкови карти.

Другият обвиняем е Михаил Павлов, известен още като Мишо Коня. Той в момента е в затвора, където излежава присъда за друг обир.

Обвинението срещу тях е за участие в организирана престъпна група и за въоръжен грабеж в особено големи размери.

Според разследващите от неустановена дата през месец ноември 2021 г. до 15.11.2022 г. тримата са участвали в организирана престъпна група, която е била въоръжена с късо и дълго огнестрелно оръжие и е била създадена с користна цел – получаване на незаконни средства от престъпна дейност (чл. 321, ал. 3 НК).

На 15.11.2022 г. около 07:30 ч. на паркинга на търговския център от служебен инкасов автомобил в съучастие като съизвършители тримата са отнели чужди движими вещи, а именно - парична сума в размер на 5 276 794.11 лв. от владението на двама охранители с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване, посочват от прокуратурата. Установено е, че обвиняемите са насочили оръжие към двамата охранители, накарали ги да слязат от автомобила и да легнат на земята и ги ударили в тила с твърд предмет.

Грабежът е в особено големи размери и извършителите са били въоръжени (чл. 199, ал. 2 НК). За двама от обвиняемите грабежът е извършен в условията на опасен рецидив (чл. 29 НК).

Последвайте канала на

Десислава Станева
2369 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Петър

2024.01.14 | 05:42

6
Не се разбра, къде са парите!
ШИЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2023.12.23 | 17:16

5
ТУРЧИНА ЩО Е ЖИВ ОЩЕ ..... МАААМИИЦАТА МУ ...
мариа борисоф габриел

2023.12.23 | 16:50

4
К..У..Р..В..И.. Т..Е ..и..з..с..р..а..л..и МилиционериЬ особенноЬ ПазарджишкитеЬ даЬ свикватЬ с Черното Сукно и вареното Жито че не остана !!! БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ:) КомуниститеЬ иЬ МилиционеритеЬ на саЬ ХОРАЬ и няматЬ ПраваЬ , само Задължения-да напълнят МОРГИТЕ и ще ги напълнят !!! Убийството на КомунистическоЬ К..о..п..е..л..е или М..и..л..и..ц..и..о..н..е..р..с..к..а К..у..р..в..а съгласно Цивилизационното Право не е Престъпление а дълбоко Хуманен Акт !!! КомунистаЬ неЬ еЬ дошълЬ наЬ властЬ сЬ избориЬ , тойЬ дойдеЬ с Оръжие, ПревратЬ иЬ РускиЬ ТанковеЬ иЬ може да се свали само и единствено с Българско Оръжие и Българска КЪРВАВА РЕВОЛЮЦИЯ !!! РускитеЬ ОкупаториЬ докарахаЬ 1944Ь годинаЬ КомуниститеЬ иЬ МилиционеритеЬ отЬ селатаЬ сЬ К..А..Р..У..Ц..И , ние Българите ще ги прибираме обратно с К..А..Т..А..Ф..А..Л..К..И. КомунистаЬ няма МайкаЬ и БащаЬ , РодЬ и РодинаЬ . КомунистаЬ е ИнтернационалистЬ тоест К..о..п..е..л..е и раждаЬ К..о..п..е..л..е..т..а. КомунистиЬ , Деца на КомунистиЬ , ВнуциЬ на КомунистиЬ - САМО ДО СТЕНАТА !!! МилиционериЬ , Деца на МилиционериЬ , ВнуциЬ на МилиционериЬ - САМО ПОД ЗЕМЯТА !!! КАЗАХ !!!

2023.12.23 | 15:45

3
tikvata i 6i6i prasnaha 100 miliarda i vie tuka ni govorite za inkaso aide stegnite se malko ve4e vseki znai

2023.12.23 | 14:45

2
spokoino kato si platiah shte se okaje tce ne sa cak tolkova obvineni

2023.12.23 | 14:29

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини