Постоянен арест за рецидивист, пребил мъж във Вършец

  • 22 ноември 2023 17:27

  • 412
  • 0
Постоянен арест за рецидивист, пребил мъж във Вършец
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Окръжният съд в Монтана потвърди определение на Районния съд в Берковица, с което на рецидивиста И.С.И. от Вършец е наложена постоянна мярка за задържане за нанасяне на телесна повреда на свой съгражданин, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

На 12 ноември И. С. И. гостувал в дома на С. М. П. (61г.) в квартал „Заножене“ във Вършец. Между двама от гостите и домакина възникнал скандал и И. С. И. ударил със стъклена бутилка в главата С. М. П., който получил комоцио и счупване на лицевата кост. На място били извикани полицаи, които извършили оглед на местопроизшествието, разпитали свидетели и открили, и арестували напусналия вече къщата И. С. И. Срещу него било образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда в условията на опасен рецидив, тъй като последното му осъждане за грабеж е от началото на 2023 година. По искане на прокуратурата Районният съд в Берковица е наложил на И. С. И най-тежката мярка за задържане, която той е обжалвал пред съда в Монтана. Окръжният съд е отхвърлил жалбата, тъй като е преценил, че  И. С. И е многократно осъждан и има опасност, ако е на свобода да се укрие или да извърши друго престъпление. Заради това той ще трябва да изчака присъдата си по делото за нанасяне на телесна повреда в затвора.

Пребиха жестоко младеж в Стара Загора

Решението на Окръжния съд в Монтана е окончателно е не подлежи на жалба и протест, уточниха от Съдебната палата в града. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
412 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини