Съдят дрогиран шофьор, счупил ребрата на жена

  • 16 ноември 2023 14:31

  • 259
  • 1
Съдят дрогиран шофьор, счупил ребрата на жена
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност мъж, причинил телесна повреда на жена по непредпазливост и шофирал след употреба на наркотични вещества.

На 14.11.2023 г. около 15,00 часа обвиняемият Е.Б. при управление на товарен автомобил по бул. "Цариградско шосе" в гр. София, при извършване на маневра „движение на заден ход“ нарушил правилата за движение по пътищата, като не гледал назад и ударил жена, която била зад автомобила. Вследствие на удара по непредпазливост й причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на ребра и гръдна кост. След това Е.Б. избягал от местопроизшествието. Около 2 часа след това Е.Б. бил задържан от полицейски служители, които му направили „Дръг тест 500“. Той показал, че обвиняемият е шофирал след употреба на амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 343, ал.3, пр.5, б. „а“, пр.2, вр. ал.1, б. „б“ вр. чл. 342, ал.1, пр. 3 от НК и по чл. 343б, ал.3 от НК, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Във Варна: две пешеходки със счупвания, блъснати от коли на заден ход

Е.Б. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
259 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.16 | 20:36

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини