Отложиха делото за промяна на мярката за неотклонение на обвиняемия за нападението над Дебора

  • 01 ноември 2023 12:35

  • 951
  • 1
Отложиха делото за промяна на мярката за неотклонение на обвиняемия за нападението над Дебора
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Отложиха делото за промяна на мярката за неотклонение на Георги Георгиев, обвиняем за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова. Това беше решено по време на днешното заседание на Районния съд в Стара Загора. Причината е, че адвокатите на Георгиев  Валентин Димитров и Петко Кънев не са се запознали с част от материалите.

„Има материали, с които не сме се запознали, а те са на електронни носители. Затова беше взето решение да ни се даде възможността да се запознаем с тях и да бъде отложено заседанието“, каза пред медиите адвокат Кънев. Той припомни, че най-тежката мярка „задържане под стража“ е взета по обвиненията за „заканите с убийство. Там почти нищо не се върши. Това обвинение беше такова, че да се задържи Георги и да се продължи разследването“, коментира адвокатът на Георгиев, цитиран от БТА.

Заседанието за промяна на мярката за неотклонение ще се гледа на 7 ноември в 9:30 часа.

Обвиняемият в жестокото нападение над Дебора поиска от съда по-лека мярка

През август държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев, за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временна опасност за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче. Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева допълни, че предстои да му бъде повдигнато обвинение и за това, че „на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата ѝ и употребил сила - удар с юмрук".

Припомняме, че сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е задържан за срок от 24 часа, като тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав счита, че според събраните доказателства по делото, престъплението се квалифицира като нанасяне на „лека телесна повреда". На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража" по другото досъдебно производство - за закана с убийство спрямо 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето предизвика протести в цялата страна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
951 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.01 | 14:28

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Водещи новини