Хараламби влиза за 6,5 г в затвора защото наръгал Харалампи

  • 13 август 2012 13:43

  • 999
  • 0
Хараламби влиза за 6,5 г в затвора защото наръгал Харалампи
©

Шест години и шест месеца ще лежи в затвора Хараламби Попов за опит за убийство и грабеж на пловдивския сараф и негов съименник Харалампи Ветренски, реши Окръжният съд. Подсъдимият ще трябва да брои и 20 000 лева обезщетение на жертвата си.

Попов получи по-ниско наказание, тъй като страните се споразумяха с прокуратурата за размера на присъдата. При това положение разпит на свидетели нямаше и делото приключи за по-малко от час.

По ирония на съдбата инцидентът стана на 10 февруари тази година, когато православната църква отбелязва свети Харалампи и двамата мъже са имали имен ден.

30-годишният Попов, който работел в ксерокс и имал финансови проблеми след раждането на второто си дете, се обадил на чейнджаджията. Двамата се познавали от доста време покрай тъста на подсъдимия.

Срещнали се в кафене на Главната, след което в коридора към офисите в сградата Хараламби нападнал с гаечен ключ сарафа. Ударил го многократно, натикал инструмента и в устата му. Накрая измъкнал нож и го забил в корема му, като се опитал да му вземе куфарчето с 30 хиляди лева и 100 долара. Свидетелка, която чула виковете на ранения, предотвратила грабежа.

Пред медиите пострадалият чейнджаджия днес каза, че 15 дни се е борил за живота си в болница. Отивайки на срещата, не е знаел за финансовите притеснения на съименника си и не е подозирал за намерението му да го убие.

Последвайте канала на

Novini.bg
999 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини