Харалампи съди Хараламби за обир извършен на св. Харалампи

  • 13 август 2012 11:21

  • 789
  • 0
Харалампи съди Хараламби за обир извършен на св. Харалампи
©

Умри, умри! Това крещял 30-годишният Хараламби Попов, докато удрял сарафа Харалампи Ветренски на Главната и се опитвал да го обере. Нападателят го наръгал с нож в корема. С гаечен ключ го удрял по главата, след което наврял инструмента в устата му и го въртял, пише Марица. Целта му била да вземе парите, които уличният дилър носел у себе си. Става дума за 30 000 лева, прибрани в кожено куфарче марка ПЕТЕК.

Днес Хараламби Попов ще се изправи за първи път на подсъдимата скамейка, където ще трябва да отговаря на въпроса защо нападна съименника си на Главната улица навръх празника свети Харалампи. Срещу него прокуратурата е повдигнала обвинение по чл. 199 за грабеж с причинена средна телесна повреда.

Двамата са се познавали от преди, но в Пловдив много хора познават Хари, включително и аз, каза адвокатът на Попов Васил Джостов. И двете момчета са свестни и нямат проблеми до този момент със закона, каза още юристът.

Хараламби работи във фирма, която се занимава с ксерокс оборудване, но заплатата му е ниска. Жената, с която живее на съпружески начала от дълги години, му е родила едно детенце на 4 г. и второ - на няколко месеца.

Според обвинителния акт Хараламби е взел предварително решение да убие съименника си. Подготвил е оръжието на престъплението - гаечен ключ и нож. Обадил се е предварително на Хари и е отишъл в офиса му. Случайността спасила живота на сарафина. Виковете му за помощ са чути от негова съседка. Пак случайно наблизо минавал баща му, който разбрал какво се случва в сградата. Видял сина си проснат на пода в кръв. Хари успял да му даде в ръцете куфара с 30-те хиляди лева.

Хараламби Попов не се води на учет в психодиспансера, а престъплението не е извършено под влияние на алкохол или наркотици. Действал е в състояние на гневна реакция. Девет свидетели и 5-има експерти ще бъдат разпитани по време на съдебния процес, който стартира днес в Окръжния съд.

Последвайте канала на

Novini.bg
789 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини