Съдът остави в ареста обвинения за убийството на Ангел от Пазарджик

  • 03 октомври 2023 14:47

  • 1705
  • 0
Съдът остави в ареста обвинения за убийството на Ангел от Пазарджик
© Pixabay

Със засилена охрана докараха в Пазарджишкия съд заподозрения за убийството на 21-годишния Ангел Здравков.

В съдебната зала 18-годишният Никола Райчев поиска да бъдат изведени камерите и да не бъде сниман. Бе му наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Оказа, че часове преди съдебното заседание заподозреният за убийството внезапно се е отказал от услугите на известен пазарджишки адвокат.

Според прокуратурата, Никола Райчев е убил Ангел Здравков пред двама свидетели, след което е избягал и се е укривал. Арестуван е на Централната гара в София. Не е направил опит да се предаде сам. В чат с друго лице преди убийството обвиняемият се държал агресивно. Затова държавното обвинение е категорично, че ако бъде освободен от ареста, Райчев може да извърши престъпление или да се укрие.

Приятелката на убития Ангел просълзи социалната мрежа с послание към любимия си

Преди съдебното заседание служител от конвоя сподели, че 18-годишният младеж изглеждал смазан във временния арест, не се държал арогантно или агресивно с охраняващите го.

Защитата на Никола Райчев поиска да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“. Пред съда Райчев заяви, че се е предал сам.

Според прокуратурата, Райчев е извършил умишлено убийството, за което го заплашва присъда от 10 до 20 години. Възможно е впоследствие обвинението да бъде променено за „убийство по особено мъчителен начин“ и да се стигне до доживотна присъда, предава БТВ. 

21-годишният Ангел Здравков беше прободен смъртоносно с нож от  18-годишния Никола Райчев на 29 септември, докато се разхождал с приятелката си. Той почина от кръвозагуба. Причината за тежкото престъпление е ревност. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1705 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини