Окръжна прокуратура-Благоевград ръководи досъдебно производство относно инцидент с хеликоптер край с. Гърмен

  • 23 септември 2023 15:49

  • 1590
  • 1
Окръжна прокуратура-Благоевград ръководи досъдебно производство относно инцидент с хеликоптер край с. Гърмен
© Getty images (архив)

Окръжна прокуратура-Благоевград ръководи досъдебно производство относно инцидент с хеликоптер край с. Гърмен, при който пилотът на летателното средство е загинал, съобщиха от държавното обвинение.

Във връзка с инцидента е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 123  ал. 1 НК.

В хода на първоначално проведените следствени действия е установено, че пилотът на летателния апарат е изпълнявал въздушно пръскане на горски територии край с. Гърмен. След като е приключил на 21.09.2023 г. дейностите, за които е бил ангажиран, пилотът на хеликоптера е излетял  около 07:30 часа на 22.09.2023г. от стадиона на с. Гърмен при намалена видимост (гъста мъгла), за да се прибере в базата на фирмата.

На 22.09.2023г. в 12:50 часа в РУ - Гоце Делчев е получен сигнал за излетял хеликоптер от стадиона на с. Гърмен, общ. Гърмен, област Благоевград, с дестинация до с. Цалапица, област Пловдив. Към момента на подаване на сигнала хеликоптерът и пилотът са в неизвестност.

В хода на издирвателните мероприятия в 19:20 часа на 22.09.2023г. хеликоптерът е установен в местността "Голек", в  землището на с. Гърмен, в гориста, трудно достъпна пресечена местност, отстояща на около 1,5 км от самото село. Установено е и тялото на загиналия пилот.

Уведомен е дежурен окръжен прокурор при Окръжна прокуратура-Благоевград и е образувано производство с първото действие по разследването – оглед на местопроизшествие.

Извършен е и повторен оглед. Процесуално-следствените действия продължават с разпити на свидетели, като ще бъдат назначени и необходимите експертизи за установяване на причините за инцидента.

Работи се по всички възможни версии.

Работи се по три версии за инцидента с падналия хеликоптер

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1590 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.23 | 17:37

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами ------> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини