Адвокат Рангелов: Божков винаги е искал да се върне, сега може да изчисти името си

  • 08 септември 2023 21:02

  • 1977
  • 7
Адвокат Рангелов: Божков винаги е искал да се върне, сега може да изчисти името си
©
Слушай новината Слушай новината

Прокуратурата не може да каже, че има достатъчно данни, но е длъжна, с оглед на смъртните случаи в Царево, да изследва чрез досъдебно производство. Дали има виновен, ще стане ясно след много години, не по-малко от 4-5 години. Вероятно няма да се намери виновен, защото ако има съчетание на човешка небрежност с природна стихия, много трудно може да се намери коя е същностната причина. Така адвокатът Людмил Рангелов коментира в студиото на "Денят ON AIR" обявената информация от прокуратурата във връзка с разследването на жертвите от наводнението.

Рангелов заяви, че има известни очаквания и резерви по отношение на падналия мост. 

"Ако човешка дейност, неразрешена, е станала причина за подкопаването на основите на централния носещ блок и затова той се е срутил - да, тогава може да се стигне до отговорност. Там виждам известна възможност. Това са сложни експертизи. Проблемът не е, че прокуратурата ще направи някакви пропуски. Проблем е дали всички тези обстоятелства могат да бъдат изяснени и насочени към конкретно виновно лице", анализира гостът.

Божков се показа от дома си с пура в устата

Пред Bulgaria ON AIR адвокатът обясни, че спешно законодателство е допустимо единствено при извънредни обстоятелства, като даде пример със законодателството по време на пандемията от Ковид.

"Бързото законодателство не е добро законодателство. За да бъде приет един закон, предварително има огромна работа, която трябва да се свърши по въздействието му върху секторите, да бъде обществено обсъден и не по-малко важно - да бъде материално и финансово обезпечен, за да може да се прилага", обясни Рангелов.

Той коментира и гласуваните вчера текстове в Закона за движение по пътищата. 

"Молбата ми към тези "кръжочници" по законодателство е да спрат да правят каквото и да било, за да не развалят неща, които са добри за закона. Направеното вчера ще бъде компрометиран от живота. Що за предложение е когато се спре един автомобил за проверка, да бъдат проверявани и пътниците. Този начин на законодателство, който изисква през две седмици промени, не е нужно да си експерт, за да му направиш оценка на качеството. Единствената надежда, която ми е останала, е, че по някакви причини няма да им стигне времето на тези хора да правят промените в Конституцията", смята адвокатът.

По думите на Рангелов Васил Божков се е прибрал доброволно в България, защото това е неговото желание още от 2020 г. 

"Той винаги е искал да се върне. Може да изчисти името си поне в частта, която касае обвиненията срещу него. Сигурен съм, че ще го изчисти. Утре очаквам да заяви намерение как ще се реализира. Ако бъдат зададени добри въпроси, премислени и нетенденциозни, обществото ще получи информация, която го интересува. Неговото завръщане е правилно действие", категоричен е адвокатът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1977 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Изчисти името или ще се самоочисти

2023.09.10 | 21:24

7
Най-добре е най-накрая да станем свидетели как Божков ще се самоочисти
Lissa

2023.09.09 | 01:18

6
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw
Коко

2023.09.09 | 00:59

5
и уличните кучета знаят кой е Божков, ама сега такива катоя адвокат ще му лъскат .. имиджа, и кой знае какво още, мъни мъни
Браво!

2023.09.09 | 00:56

3
Божков е чист като поток от планински ручей! Да живей!
Браво!

2023.09.09 | 00:58

4
Прав е г-н Рангелов: "Бързото законодателство не е добро законодателство. Поне 20 години трябва да се влачат делата... е и хонорарите също!
worlok

2023.09.08 | 23:56

2
ei kradluvci...
баба гицка

2023.09.08 | 21:23

1
за милиони няма закони

Добави коментар

Водещи новини