Прокурор Георги Чинев за трагедията в Царево: Има данни за извършени престъпления

  • 08 септември 2023 17:19

  • 5663
  • 2
Прокурор Георги Чинев за трагедията в Царево: Има данни за извършени престъпления
© Meteo Balkans
Слушай новината Слушай новината

Извършена е първа аутопсия на телата на четирите жертви на водния апокалипсис в Царево. Според Окръжна прокуратура в Бургас има достатъчно данни за извършени престъпления.

Визираният от мен текст гласи, че се наказва лицето, което поради незнание или немърливо изпълнение на занятие или друга правна регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, причини смърт другиму. Тук имаме смърт на няколко лица, каза пред БТВ окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Свидетел, пътувал по фаталния мост в Царево: Асфалтът просто пропадна

Екип следователи веднага е направил оглед на моста, като са използвани специализирана техника и дрон, който е заснел с високо качество мястото на събитията.

На базата на всичко това ще бъде изготвена техническа експертиза, ще се уточнява и кога е последният ремонт на моста в Царево. Дали въпросното съоръжение е било построено и поддържано, разбира се, в съответствие със строително-техническите изисквания. За това има ли данни за компрометиране на моста при последния ремонт. Събирането на всички относими към предмета на доказване и доказателствени източници ще отговорят меродавно на въпроса компрометиран ли е и в каква степен, допълни Чинев.

Разследващите са разпитали и очевици на трагичните събития.

Искам да дам уверение на цялата общественост, че ще положим всички усилия, за да проведем всестрано, обективно и пълно разследване, което дължим на паметта на загиналите хора и на възможността в бъдеще да преотвратим подобни трагични инциденти, каза още Георги Чинев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5663 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.08 | 21:56

2
Пак ще изнудвате.
Пею

2023.09.08 | 20:05

1
Ако тези престъпления са преди 20 години защо чакахте досега. Държавата отдавна е ограбена и ....

Добави коментар

Водещи новини