Прокуратурата привлече като обвиняем турски гражданин за недекларирана валута

  • 23 август 2023 11:01

  • 161
  • 0
Прокуратурата привлече като обвиняем турски гражданин за недекларирана валута
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Районна прокуратура - Хасково, Териториално отделение - Свиленград, привлече като обвиняем по бързо производство турски гражданин за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна граница за Европейския съюз. Стойността на валутата е била в размер на 202 850 евро.

Престъплението е квалифицирано по чл. 251 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 21 август 2023 г. на ГКПП "Капитан Андреево" за излизане от България в посока към Турция е пристигнал товарен автомобил с турска регистрация управляван от С.О на 33 г. Той пътувал от Нидерландия, през България, за Турция.

Оставиха в ареста мъж, рязал и заплашвал с убийство жена си

При извършена проверка на камиона, в хладилния агрегат на полуремаркето, митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас при Агенция „Митници“ открили пакети, съдържащи валута в размер на 202 850 евро. Недекларираните парични средства са с обща българска равностойност около 396 740 лева.

Действията по разследването по бързото производство продължават под надзора на РП-Хасково и ще приключат в законния срок.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини