Оставиха в ареста мъж, рязал и заплашвал с убийство жена си

  • 17 август 2023 18:24

  • 783
  • 0
Оставиха в ареста мъж, рязал и заплашвал с убийство жена си
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Състав на Окръжния съд в Хасково потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо жител на Харманли, обвинен за причиняването на лека телесна повреда и за закана с убийство на партньорката си в условията на домашно насилие, съобщиха от Съдебната палата. Димитър Желязков (45 г.) поиска по-лека мярка за процесуална принуда от вече постановената от Районния съд в Харманли на осми август т.г.

Той е привлечен към наказателна отговорност за два случая - на 7 май тази година, когато нарязал с нож жената, от която има и дете, по лицето, лявото слепоочие и тилната част на шията. На 22 юни отправил към нея и закана с убийство.

Задържаха 34-годишен, бил и заплашвал с убийство бременната си приятелка

Съдът е счел, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, което се извежда от липсата на трайна уседналост и обвързаност с конкретно населено място, тъй като Желязков продължително време пребивава в друга държава. Магистратите също така са взели под внимание лошите му характеристични данни - същият е бил осъждан за различни престъпления от общ характер.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
783 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини