Погнаха бонусите в правосъдието

  • 06 август 2012 07:16

  • 1075
  • 1
Погнаха бонусите в правосъдието
©

Софийската градска прокуратура (СГП) е образувала дело за длъжностно престъпление по гръмкия скандал с бонусите от Търговския регистър, съобщи пред в. "Преса" градският прокурор Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013.

Разследването засега е срещу "виновните длъжностни лица", но на прицел е Виолета Николова - ексшефката на Агенцията по вписванията (АВ), към която е регистърът, уточняват магистрати. Със случая се занимава спецзвеното за борба с корупцията на СГП, а прокурорите са чести посетители в сградата на агенцията на ул. "Елисавета Багряна" в столицата и на място се запознават как са харчени парите от Търговския регистър. Делото е започнало по материали от проверка на правосъдния инспекторат и от вътрешния одит на АВ, изпратени в прокуратурата от министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

Скандалът с бонусите гръмна в началото на годината, впоследствие Виолета Николова призна, че през 2011 г. е взела общо 73 000 лв. премии от приходите на Търговския регистър, като с една голяма част от тях - 48 000 лв., се е самонаградила за добрата работа, макар че няма това право. След скандала Николова бе уволнена за лоша работа, а проверка на правосъдното министерство показа, че бонуси от регистъра са вземали и членове на политическия кабинет на Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на, докато тя бе министър.

В момента още се събират доказателства за длъжностни престъпления, не е изключено разследването да установи и други нарушения, казват прокурори.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1075 1

Коментари 1

Добави коментар
МАХАЙТЕ СЕ КРАДЛИВИ ОТРЕПКИ ОТ ГЕРБ

2012.08.06 | 19:30

1
М Попова - СЪЩО !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини