Прокуратурата подхваща нередности с парите за труса в Перник

  • 02 август 2012 14:32

  • 499
  • 0
Прокуратурата подхваща нередности с парите за труса в Перник
© Булфото

Общинският съвет (ОбС) в Перник внесе сигнал за установени нередности по изразходване на средствата, отпуснати на Община Перник за аварийно-възстановителни дейности след земетресението от 22 май, съобщи изпълняващият длъжността председател на ОбС Пламен Борисов.

Сигналът е адресиран до главния прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев, Специализираната прокуратура и Окръжна прокуратура в Перник.

С него се иска да бъдат образувани досъдебни производства срещу виновни лъжностни лица, както и ако бъде повдигнато обвинение за престъпление на виновно длъжностно лице и има достатъчни данни, че служебното му положение ще създаде пречка за обективно и пълно изясняване на обстоятелствата, прокурорът да го отстрани от длъжност, каза Пламен Борисов.

Сигналът се внася във връзка с решение на ОбС, взето на сесия на 19 юли т.г. В него не се посочват конкретни имена. "Смятаме, че това е работа на прокуратурата", каза Пламен Борисов.

Последвайте канала на

БТА
499 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини