Имотът в Ресилово, където почина Ангел Христов, е на офшорка

  • 06 юни 2023 10:08

  • 5996
  • 3
Имотът в Ресилово, където почина Ангел Христов, е на офшорка
© Novini.bg/ Canva

Имотът в Ресилово, където в петък вечерта почина Ангел Христов, единият от така нар братя Галеви, е на офшорна фирма и Галеви плащали по 300 лева наем. Изграден е върху близо 10 декара. От Общината в Сапарева баня казаха за БНР, че ползвателите не дължат за имота никакви суми за данъци и такси. 

Че на името на Пламен Галев и Ангел Христов в Ресилово не се води нищо, стана ясно от решението на Окръжния съд в Кюстендил по делото за конфискуване на имуществото на братя Галеви, което продължи 8 години. Според това решение в полза на държавата бяха отнети имоти и пари в размер на 2 474 582 лв. 

След като братя Галеви бяха обявени за международно издирване в имота продължила да живее съпругата на Ангел Христов - Радмила. Тя притежава и ръководи клуб по художествена гимнастика към дупнишко училище. 

Вчера вътрешният министър Иван Демерджиев каза, че Радмила Христова е разпитвана, но давала противоречива информация по случая. 

Прибрал се в България и получил инфаркт - какво не ни казват за смъртта на Ангел Христов?

Ангел Христов е починал от инфаркт, това беше обявено след направената аутопсия на трупа в столична клиника вчера. От наетата траурна агенция в Дупница казаха за БНР тази сутрин, че тялото още не е освободено и няма насрочена втора дата за погребението на Христов. Опелото и погребението трябваше да станат в неделя, но заради образуваните две досъдебни производства то беше спряно. Гробът обаче е изкопан. В Дупница се коментира, че това станало през нощта, на прожектори.

Радина Лазарова
5996 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.06.07 | 09:01

3
Аз съм от Дупница и за това ми е такова хубаво лицето
Симо

2023.06.06 | 11:29

2
Тези от посолството за които работят юГалеви т.е за ДЕА са го докарали умрял вече в техен таен имот регистриран в офшорна фирма.
офшорен

2023.06.06 | 10:28

1
епа какъв да е ? купен с честен труд ли ? що го копат шано ? цяла дупница ли е замесена ?

Добави коментар

Водещи новини