Прокурор, поискал отстраняването на Гешев: Не съм разговарял с политици

  • 21 май 2023 10:25

  • 1169
  • 3
Прокурор, поискал отстраняването на Гешев: Не съм разговарял с политици
©
Слушай новината Слушай новината

Не съм разговарял с никой политик по тази тема. Това ме пита и г-н Гешев, когато ми се обади – „кой политик ти се обади?“ Никой, аз съм избран от колегите си магистрат от страната съм отговорен единствено и само пред тях. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ Георги Кузманов, който е един от шестимата прокурори, поискали предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

По думите на Кузманов искането е свързано с това да се изясни дали Гешев е извършил нарушение относно разследването на взрива от 1 май, определен като опи за атентат срещу него. „Дали има, или няма нарушение, ще реши пленумът“, допълни Кузманов.

Ясен Тодоров за Гешев и Сарафов: За мен остана загадка какво се случи

Прокурорът определи като „съвпадение във времето или случайност“ факта, че поисканото от шестима членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) отстраняване на главния прокурор дойде, след като заявка за това дадоха от ГЕРБ, а после и от ДПС.

Кузманов обяви, че не е участвал лично в протеста в защита на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във след взри от 1 май, но защити колегите си, които са се включили. 

„Това не беше протест в подкрепа на Гешев, това беше манифест на колегите от страната, които към този момент знаеха, че е било заплашено семейството на г-н Гешев, че той е пътувал с децата си и с жена си. За мен личен проблем е, че той не намери време три дни да излезе и да каже: „Семейството ми не е било в опасност, бях сам в колата“

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1169 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.05.21 | 12:42

2
Ми там ти е грешката. Първо трябваше да разговаряш с политици. Второ - да си припомниш своите грехове. И трето - да си седиш на гъзо!

2023.05.21 | 13:38

3
Да ти сeра в устата.
PaulaFox

2023.05.21 | 11:29

1
❤️Играя нова ceкс игра 18+) Не мога да се справя с нея, много трудно) Кой е играл, помогнете ми ➤ Ja.cat/xgams

Добави коментар

Водещи новини