Иван Гешев е на официално посещение в Молдова и Украйна по покана на главните прокурори на двете държави

  • 26 април 2023 09:19

  • 337
  • 0
Иван Гешев е на официално посещение в Молдова и Украйна по покана на главните прокурори на двете държави
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и следователят от Националната следствена служба (НСлС) и председател на Камарата на следователите в България (КСБ) Петко Петков са на официални посещения в Молдова и Украйна.

Посещенията в Кишинев и Киев са по покана на Йон Мунтяну, главен прокурор на Молдова, и на украинския главен прокурор Андрий Костин.

В рамките на визитата Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във ще подпише с главните прокурори на Молдова и Украйна меморандуми за сътрудничество. В двата документа са заложени основните приоритети на прокурорските институции за създаване на доверени и устойчиви механизми за обезпечаване работата на магистратите по водени разследвания с международен характер.

В Кишинев главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и председателят на КСБ Петко Петков ще се запознаят с работата на Прокуратурата „Антикорупция“ и Прокуратурата за борба с организираната престъпност на Молдова.

Разговорите на Гешев и Петков в Киев се фокусират върху методите за разследване на военни престъпления и механизмите за защита на правата на човека в контекста на руската инвазия в Украйна.

Гешев за решението на КС: Върховенство на закона е спазване на Конституция, българско и европейско законодателство

Последвайте канала на

Десислава Станева
337 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини