Шефът на ВКС: Не трябва пак да четем евродоклада, както дяволът евангелието

  • 18 юли 2012 16:03

  • 667
  • 0
Шефът на ВКС: Не трябва пак да четем евродоклада, както дяволът евангелието
©

Груба грешка ще бъде, ако за пореден път докладът се прочете като „дявола евангелието” и се използва за междуинституционални нападки или себеизтъкване.

Това каза проф. Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва, председател на Върховния касационен съд на пресконференция за доклада на ЕК относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и оценка. Според него докладът е реалистичен и партньорски.

"Няма и не може да има друг верен прочит на този доклад, освен че към България, ЕК е поставила и поставя една основна двояка цел – да покаже необратими резултати по отношение върховенството на закона и независимостта като фундамент на съдебната власт, като фундаментален принцип на всяка държава, като еманация на съвременната държавност", добави шефът на ВКС. По думите му – докладът е ретроспективен и обобщава случилото се за пет години.

"ЕК на пет или шест места в доклада призовава българските институции да работят с обединени усилия. Това трябва да се тълкува - всеки в неговата област и всеки съобразно неговите компетенции. Само чрез осъзнаване на общата ни отговорност могат да бъдат постигнати онези резултати, които очакват българските граждани и българското общество и нашите европейски партньори. Нека в деня, когато почитаме нашият свят Апостол на свободата, да си кажем – необходима е, оттук насетне ежедневна, тиха и професионална работа, всеки на мястото си и всеки – съобразно отговорностите си. Само така – чрез работа, а не чрез приказки, е възможно да се достигнат онези критерии, които са приоритет и искане най-вече на българските граждани. Само така ще бъдем достойни за Майка България и за нейните граждани", каза още проф. Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
667 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини