Прокурори и следователи изпращат бус с помощи за Турция от Хасково

  • 15 февруари 2023 12:21

  • 420
  • 0
Прокурори и следователи изпращат бус с помощи за Турция от Хасково
© Novini.bg/ Canva

Прокурори и следователи от цялата страна организираха кампания за събиране на помощи за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Само за три дни служителите в правоорханителната система осигуриха 17 000 лева. С тях бяха купени 450 вълнени одеала, съобщи Тошо Динков, член на Камарата на следователите и завеждащ Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура - Хасково.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 696

Съпричастни сме с трагедията в Турция и Сирия, каза пред репортери Динков. Считаме, че е наш дълг да помогнем и проявим човечност и съпричастност към останалите без дом. За доброто и състраданието няма граници, посочи и зам.-районният прокурор на Хасково и член на Асоциацията на прокурорите Зорница Проданова. Инициатори на акцията са именно Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите, като тя е започнала в Пазарджик и Разград. Дарените средства са лични.

Проданова уточни, че кампанията продължава и следващата пратка, която ще бъде готова другата седмица, ще бъде насочена към бедстващите и в Турция, и в Сирия. Първата заминава за Генералното ни консулство в Одрин, откъдето ще бъде предоставена на логистичния център в турския град.     

Дарения за пострадалите в земетресенията вместо подарък за Свети Валентин в Турция

Последвайте канала на

Радина Лазарова
420 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини