Диана Ковачева иска преразглеждане на уволнението на Мирослава Тодорова (видео)

  • 16 юли 2012 14:08

  • 1742
  • 4
Диана Ковачева иска преразглеждане на уволнението на Мирослава Тодорова (видео)
© Булфото

Висшият съдебен съвет (ВСС) да преразгледа решението си за уволнение на съдия Мирослава Тодорова в светлината на дисциплинарната практика, за да стане ясно дали тя е последователна.

Това каза министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент пред журналисти след извънредното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) за обсъждане на дисциплинарната практика за наказания на магистрати за забавяне на дела.

"Конкретното решение стана добър повод за преглед на тази практика. Помолих членовете на ВСС да направят един доклад за дисциплинарната практика за последните четири години", добави тя.

"Отправих призив решението да бъде преразгледано като едно от последните решения на ВСС – решение в светлината на практиката. За мен е важно дали става въпрос за последователна практика. Нека да се чуят различни мнения по въпроса за дисциплинарната практика на ВСС. За мен беше много важно да започне обсъждането на този въпрос. Това е само началото. Нека да се чуе позицията на ВСС за неговата дисциплинарна практика и това да стане основата за една обективна оценка – до колко тя е последователна. Чу се мнението на ВСС за наличието на критерии при налагането на наказания при забавени дела. Това може да бъде добра основа за обсъждане на концепцията за дисциплинарната практика на съвета изобщо. Министерство на правосъдието ще съдейства за задълбочаване на този дебат. В момента работни групи работят във връзка със законодателни промени за облекчаване на натовареността на съдиите. Можем да съдействаме за набелязване на конкретни мерки. Експерти от Съвета на Европа ще ни съдействат да изработим една ясна методика за оценка на натовареността", заяви правосъдният министър.

"Основният недостатък при оценката на натовареността на магистратите е, че се стъпва по-скоро на количествения критерии, отколкото на качествения критерии, говоря за тежестта на делата", каза още Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1742 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.07.18 | 14:35

4
Какво преразглеждане?Щом бави мотивите за решение на едно дело 4 години трябва да бъде уволнена.И да не ми разправят другите корумпирани съдийчета,че имало и други такива съдии които бавели делата и затова трябва да я върнат,един вид това е нещо нормално.Всички съдии които имат такова огромно забавяне на дела трябва да бъдат уволнени.Защо не се забавят 4 години да си вземат заплатата,подкупа или бонуса?Всички са за уволнение.
789

2012.07.18 | 14:34

3
КЪДЕ ГИ НАМИРАТЕ ТАКИВА КРАСИВИ МУТРИ,БЕ.ЧЕ ТЯ ФИЗИОНОМИЯТА КАТО Я ВИДЯ И МИ СТАВА ЕДНО ХУУУУБАВО.
2

2012.07.18 | 14:34

2
Тая ми напомня за оная дето беше за 2-3 месеца външен министър, в началото на състАвянето на правителство на ГЕРБ.
Jojo

2012.07.18 | 14:34

1
Да не се овлянква,ами да подкарва търговския закон,какво чака.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини