Задържаният за трафик на мигранти полицай вече е обвиняем

  • 05 януари 2023 08:11

  • 751
  • 1
Задържаният за трафик на мигранти полицай вече е обвиняем
© Novini.bg/Canva

Задържаният за трафик на мигранти полицай вече е обвиняем. Това заяви пред БНТ говорителят на прокуратурата в Пловдив Атанас Илиев. Мъжът е задържан за 72 часа, най-вероятно утре ще бъде поискан постоянен арест.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1046

Полицаят е превозвал 31 мигранти, признал се е за виновен, но не дава никакви обяснения по случая - нито кой му е плащал, нито колко.

Главният секретар на МВР: Търсим и показваме гнилите ябълки, полицаят от вчера не е спрян случайно

Имало е два придружаващи автомобила, които са се движели пред микробуса с мигрантите, за да предупредят, ако видят полицейски патрул. Става въпрос за двама мъже - барман и готвач, приятели на полицая, които са обяснили, че и друг път са били наемани от него за услугата. Те също са задържани.

По втория случай на задържан за трафик на мигранти вчера работата е на финален етап, тъй като той е направил пълни самопризнания. Взел е 4800 лв, за да превози 25 души, имаме надежда, че можем да достигнем по-нагоре в организацията, допълни говорителят на прокуратурата в Пловдив Атанас Илиев.

Радина Лазарова
751 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.05 | 11:56

1
Продаването на държавата е официален бизнес.Такава държава НЯМА БЪДЕЩЕ.По-добре официално да я закрием, отколкото големите продажници в Парламента и малките пионки като този полицай, да я затрият.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини