2 г. затвор за мъж, отправил закана за убийство и хулиганство в заведение в Стара Загора

  • 24 ноември 2022 15:43

  • 754
  • 0
2 г. затвор за мъж, отправил закана за убийство и хулиганство в заведение в Стара Загора
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Наказание от две години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване получи 28-годишен мъж за отправена закана с убийство и хулиганство в заведение в Стара Загора по силата на одобрено от Районен съд – Стара Загора споразумение, сключено между обвиняемия, защитата и Районна прокуратура – Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Районен съд- Стара Загора.

Обвиняемият Л.К. се е признал за виновен, че на 2 септември т.г. по хулигански подбуди е причинил телесни повреди на две лица, както и че се заканил с убийство на едно от пострадалите лица. Мъжът влязъл в заведение в Стара Загора и с нож започнал да заплашва персонала и клиентите. Агресията си насочил към непознат за него мъж, отправяйки му закани, че ще го наръга и заколи, след което му нанесъл прободна рана в лявото бедро. Л.К. е причинил кръвонасядане в лявата лицева половина на друг пострадал.

Осъденият е потвърдил, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи се в отправяне на заплахи за саморазправа и псувни срещу клиенти на заведение и обслужващия му персонал. Деянието е съпроводено със съпротива срещу органите на властта и по своето съдържание, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и е извършено в условията на опасен рецидив.

Изправят пред съда мъж, заканил се с убийство на жена

Л.К. е осъждан три пъти. Една от присъдите му е за същите по вид престъпления - закана за убийство и хулиганство, а останалите - за противозаконно държане на оръжие и наркотични вещества. През 2021 година е освободен от затвора. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
754 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини