Сийка Милева след инцидента край Елхово: Прокуратурата подготвя молба за правна помощ до Турция

  • 08 ноември 2022 11:38

  • 942
  • 5
Сийка Милева след инцидента край Елхово: Прокуратурата подготвя молба за правна помощ до Турция
© Булфото, архив

Прокуратурата подготвя молба за правна помощ до Турция за провеждането на неотложни действия на турска територия. Това каза пред БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

По досъдебното производство се провеждат разпити на свидетели, разпитан е и служителят от Военна полиция, работил в екип със загиналия полицай в трагичната нощ, посочи тя.

Досъдебното производство е образувано с първото действие по разследването – оглед на местопроизшествие, за убийство на полицейски орган при изпълнение на служебните му задължения. Разследването се води под ръководството на окръжната прокуратура в Ямбол и ще бъде възложено на екип от следователи от града, каза говорителят на главния прокурор.

"Заради нестихващия мигрантски натиск за последните два месеца това е трети загинал служител на МВР и, когато говорим за ръст на престъпността, визираме точно тези случаи. Това, което обаче не се случва, е единният и категоричен отговор на самата държава. Няма го. И това поражда оправданите страхове на хората, засилва усещането за несигурност и липса на държава", коментира Милева.

Убиха полицай при престрелка край Елхово

Според нея на първо място е нужна по-добра законова база, включително за по-тежки санкции срещу нелегалната миграция. Нужно е да се обезпечат органите на реда, които са там на границата, за да се гарантират техните живот и здраве. "Това се опитва да прави и българската прокуратурата, но, за да го постигнем, е необходимо съдействието и на останалите институции", допълни тя.

"Какво още трябва да се случи, за да разберем това - престъпниците са обявили война на държавата и отговорност на всички нас, като представители на институциите, е да отвърнем с цялата строгост на закона", коментира Милева.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
942 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 20:04

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
✌Ванина Колева✌

2022.11.08 | 13:57

3
☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz ☞Дoлy мaфиятa!☜☞: yerl.org/LrADO
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ

2022.11.08 | 15:04

4
☞Ушевия всеки го мрази защото той е срещу народа си и обслужва тези, които в нормалните държави ги наричат МАФИЯ! ☞Ушев e бokлyk и гaд, eби мy мaйkaтa, дa мpe във cмpaд! ☞Ушевa cвиня cгaзи, Бoг щe тe възнaгpaди! ☞Гepoя c Бpeнekeтo нaпpaви Ушев нa Peшeтo! ☞Ha Ушев жeнaтa ocтaнa бeз CBИHЯTA. ☞Koй мaнгaл ceгa шъ ибe милициoнepckoтo KYPBE! ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: yerl.org/Y7Ce5 ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞Maфиятa в Бългapия, тoвa e пoлициятa, ДAHC, БOП и HCO!: tiny.cc/atgwuz ☞Koпeлдaците от мoтopизиpaният пoлицeйckи-oтpяд «CИГMA», kоитo нeмoгaт дa бъдaт cпиpaни и пpoвepявaни oт ниkoгo, paзнacят нapкoтицитe и пapитe мeжду дилъpитe нa eдpo!: yerl.org/ELH2R ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!☜☞: rb.gy/cw3xj9 ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☜☞: rb.gy/lpqy1m ➤Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: tiny.cc/zp6zuz ☞Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая!☜☞: tiny.cc/cdayuz ☞МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, с една дума милиционер-ПОЛИЦАЙ!: tiny.cc/zxvyuz ➤Wald Drache-Fick die Polizei[I]☜☞: tiny.cc/mdayuz ➤Wald Drache-Fick die Polizei[II]☜☞: tiny.cc/zdayuz ➤Wald Drache-Fick die Polizei[III]☜☞: tiny.cc/xdayuz ➤Wald Drache-Fick die Polizei[IV]☜☞: tiny.cc/vdayuz ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE☜☞: tiny.cc/qewyuz
пеДерашко Дамаджаната

2022.11.08 | 12:05

2
Сега трябва да изпратят Боко Дамаджаната да пази границата. Нали нямаше да води война та оголи задника на граничарите за да може всяка африканска маймуна да си минава когато му се иска и даже да стреля и убива нашите момчета. При борисов имаше нулев мигрантски натиск защото имаше разбирателство между него и Ердо. Дамаджаната не си направи труда да поиска подобно нещо от турска страна.

2022.11.08 | 11:45

1
Ех, докъде стигнахме да се молим на турция. Явно скоро ще се, връщаме в османската империя.

Добави коментар

Водещи новини