Диана Ковачева свиква поредица от работни срещи с неправителствени организации

  • 06 юли 2012 14:35

  • 695
  • 0
Диана Ковачева свиква поредица от работни срещи с неправителствени организации
© Булфото

Министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент свиква поредица от работни срещи с участие на неправителствени организации. Това съобщиха от Министерството на правосъдието.

Работната среща на Обществения съвет към министъра на правосъдието ще бъде във връзка с оценка на дейността по изпълнение на Стратегията за продължаване на реформата на съдебната система в условията на пълноправно членство в Европейския съюз 2009-2014.

Две години след приемането на Стратегията, целта на срещата е да се изработи рамка за оценка на изпълнението й, както и да се съберат предложения от водещи неправителствени организации в правната област по приоритетите за следващия двегодишен период.

Програмата на министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент предвижда обсъждане на проект за изменение Закона за отговорността на държавата и общините за вреди за създаване на национално средство, което да позволи на засегнатите лица да получат обезщетение за вредите,
причинени им от нарушение на Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи, извършено от държавата или от нейни
органи и длъжностни лица.

Освен това ще бъдат обсъждани статутът на съдиите, прокурорите и следователите, електронното правосъдие и изработването на критерии за отчитане на натовареността на магистратите и изготвянето на предложения за промени в нормативната уредба във връзка с натовареността на всеки магистрат.

Последвайте канала на

БТА
695 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини