Оставиха за постоянно в ареста 29-годишния мъж, обвинен за грабеж и побой на възрастни хора в мъглижкото с. Ветрен

  • 12 октомври 2022 20:52

  • 879
  • 3
Оставиха за постоянно в ареста 29-годишния мъж, обвинен за грабеж и побой на възрастни хора в мъглижкото с. Ветрен
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Окръжният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 29-годишния М.А., обвинен в извършен грабеж спрямо възрастни хора в мъглижкото село Ветрен. Това става ясно от официалния сайт на Окръжен съд Стара Загора.

На 10 октомври т.г. обвиняемият М.А. е обвинен, че един час след полунощ днес е отишъл до къща, където живеели мъж на 71 години и жена на 69 години. Той проникнал в дома през прозореца на банята, докато двамата спели. Нанесъл им множество удари по главите и телата със стол и настоявал да му предадат наличните си пари. Пострадалите заявили, че нямат пари, след което соченият за извършител М. А. е взел мобилните им телефони и избягал.

Нападналият пенсионери рецидивист ги е удрял със стол

Съдебният състав е счел, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и/или да извърши друго престъпление, тъй като след разкриването му като автор на престъплението същият е избягал и се е укрил от органите на реда.

Мъжът е извършил настоящото деяние в изпитателния срок по предходно осъждане също за грабеж.  Определението на съда може да бъде обжалвано пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок.

За това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ между пет и 15 години, като може да се постанови и конфискация на до една втора от имуществото на осъденото лице.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
879 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ленчето

2022.10.13 | 07:14

3
Къде са защититниците на таксиметровия шофьор да дадът мнение.

2022.10.13 | 06:20

2
Поредния ром, дундуркан от българската територия.
PaulaFox

2022.10.12 | 22:49

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини