Полицаите, обвинявани в "чадър" над Любенов, може и да останат без обвинения

  • 07 октомври 2022 15:19

  • 2215
  • 7
Полицаите, обвинявани в "чадър" над Любенов, може и да останат без обвинения
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Ще се прецени дали да бъдат повдигнати обвинения по досъдебното производство за престъпление по служба във връзка с действия на полицаи по отношение на Димитър Любенов, непосредствено преди катастрофата на околовръстното шосе на София, при която загина един човек, а двама други бяха ранени, и за което той е обвиняем. Това стана известно на пресконференция на ръководството на Софийската градска прокуратура за случая, на градския прокурор Илияна Кирилов и на нейния заместник Иво Илиев.

Дали ще има обвинения срещу полицаи, ще се прецени, когато се съберат съответните доказателства.

Имало ли е „полицейски чадър” над шофьора от катастрофата на Околовръстното

По делото за престъпление по служба свидетел е Димитър Любенов, който казва, че е дал 200 лева на полицаите да го съпроводят. Кирилов, обаче, уточни, че това са само и единствено негови думи и твърдения. "Той казва, че е дал 200 лева - това е единствено неговата дума. Има други свидетели, които още вечерта са получили съответна информация, че той се е свързал с полицията, карал е своя собствен автомобил и зад него управлява полицейска кола, като е обяснил защо тази полицейска кола се движи зад него. След като пристига, този полицейски автомобил, който се движи в техния си район на 6-то, се отзовават първи. След подаден сигнал от семейство, което се движи с друга кола, на 112 пристигат пожарна, линейка и друга патрулна кола", посочиха от държавното обвинение. 

Стана ясно още, че има още един свидетел, който твърди, че Любенов е дал подкуп на полицаите, които са се отзовали във вечера на катастрофата на Околовръстното. 

Демерджиев: МВР се чисти от нарушители. Кога други системи в държавата ще го последват?

От обвинението обясниха действията им относно разследването на предполагаем „полицейски чадър" над Димитър Любенов. „Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство по отношение на ПТП –то. Нашият дежурен прокурор е получил сигнал по телефона в 09.45 ч. Междувременно, колегите, в часовете от катастрофата до този час, са извършвали процесуално-следствени действия. След 2-3 дни излезе информация в различни медии, че служители на МВР са ескортирали въпросния Любенов. Лично аз се обадих на началника на „Вътрешна сигурност” и му казах, че имаме желание да работим с тях за разкриване на истината. Нашият прокурор подготви постановление, с което възложи определени действия по отношение този патрул - на 28 септември. Той отиде лично в дирекцията, за да прегледат камерите, които са иззети. На тях се вижда само движещата се кола, след него се вижда автомобил на който има надпис „Полиция". Колата е била със затъмнени стъкла. Лицата вътре не се виждат”, поясни административният ръководител на СГП Илиана Кирилова.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2215 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.08 | 00:07

7
❤️Казвам се Паула, на 23 години съм) Аз съм еротичен блогър, обичам палави истории 18+) Моля, погледнете ме, абонирайте се за моя канал на връзката ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.07 | 17:47

6
KYP за MBP! Ченгетата са врагове на народа.
!!! nadejda-doicheva !!! - гугъл

2022.10.07 | 16:54

4
!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим калугин и фотошоп ресурс е прекалила.
надежда дойчева мангал

2022.10.07 | 16:54

5
!!! Вестник „Уикенд“ излезе със шокираща корица, в която пише, цитираме дословно: „Копейкин крие, че е циганин“ (сменихме думата в заглавието с политкоректната ром). !!! ЧЕ ОНО МАЙЧЕ И С ХУБАВИЦАТА НАДКА ДОЙЧЕВА Е ТОЧНО ТАКА.
33 години фалшива "демокрация "

2022.10.07 | 16:38

3
Никой да не е, очаквал нещо друго.

2022.10.07 | 16:28

2
Ми то полицията ни като е съставена от престъпници кой ще ни пази?

2022.10.07 | 16:27

1
Путин е виновен.

Добави коментар

Водещи новини