Повдигнаха обвинение на шофьора, убил полицай от Стралджа

  • 27 септември 2022 15:35

  • 838
  • 0
Повдигнаха обвинение на шофьора, убил полицай от Стралджа
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Окръжна прокуратура - Ямбол задържа за срок до 72 часа А.А., обвинен в причиняване по непредпазливост смъртта на полицейски служител, блъскайки го с автомобил, управляван в пияно състояние.

Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа А.А. Той е обвинен за това, че при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение, след което е допуснал пътнотранспортно произшествие с полицейски служител, изпълняващ служебните си задължения. По този начин А.А. по непредпазливост е причинил смъртта на полицейския служител. Обвиняемият е управлявал превозното средство в пияно състояние. Престъпното деяние е осъществено на 26.09.2022 г. на пътен участък между гр. Стралджа и село Маленово, обл. Ямбол, съобщават от държавното обвинение.

Полицай загина блъснат от пиян шофьор край Стралджа

По време на разследването е установено, че загиналият полицейски служител е бил част от патрул, извършващ проверка на незаконно пребиваващ в страната чужд гражданин. Управляваният от обвиняемия автомобил го е блъснал по време на проверката.

Припомняме, че Прокуратурата на Република България е инициирала предложения за изменение и допълнение на Наказателния кодекс в частта, касаеща увеличение на размера на предвидените в закона наказания за престъпления по транспорта, извършени след употреба на алкохол и наркотици, при липса на необходима правоспособност, при превишаване на разрешената скорост с повече от 50 км/ч., както и отнемане на превозното средство в полза на държавата. 

Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини