Четирима са с повдигнати обвинения след боя с брадви в Лом

  • 11 август 2022 14:20

  • 492
  • 0
Четирима са с повдигнати обвинения след боя с брадви в Лом
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Окръжна прокуратура-Монтана привлече в качеството на обвиняеми четирима мъже за причиняване на смърт след разпра с брадви в Лом, при която почина един мъж.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана се водят действия по разследване за причиняване на смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Досъдебното производство първоначално е било под надзора на Районна прокуратура-Монтана за престъпление по чл. 128, ал. 1 от НК - причиняване на тежка телесна повреда.

Протест с искане за справедливост в Лом след масовия бой и смъртта на човек

В качеството на обвиняеми са привлечени четири лица. В съучастие като извършители те причинили смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. За това престъпление законът предвижда наказание от 3 до 12 години "лишаване от свобода".

С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура-Монтана те са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Установено е, че около полунощ на 9 август, на ул. „Физкултурна“ в Лом, бил нанесен побой на 47-годишен мъж. Вследствие на причиненото му тежко увреждане – разкъсан далак, пострадалият починал.

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Монтана, която прие досъдебното производство по компетентност. Деянието е квалифицирано по чл. чл. 124, ал. 1 от НК. В хода на събиране на доказателства за авторството на деянието е извършен оглед на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини