Гръцките власти искат да им бъдат предадени двама българи, обвинени за телефонни измами

  • 22 юли 2022 17:13

  • 1118
  • 0
Гръцките власти искат да им бъдат предадени двама българи, обвинени за телефонни измами
© Getty Images/Guliver

Варненският окръжен съд разгледа днес две искания на властите в Гърция за предаването на българи – 26-годишен мъж и 43-годишна жена, заради водено срещу тях разследване за участие в организирана престъпна група, извършвала измами, съобщиха от магистратурата.

Мъжът е обявен за международно издирване от Първоинстанционния съд в Тесалоники с Европейска заповед за арест, издадена през септември миналата година. Заповедта за жената е издадена от прокуратурата към Апелативния съд в Солун. И двамата са задържани във Варна през юли тази година.

Според обвинението на гръцките власти, българите са участвали в престъпна организация, която действала от август 2017 г. до януари 2019 г. Членовете ѝ мамели възрастни хора по телефона с твърдения, че техни близки са претърпели здравословен проблем или автомобилна катастрофа. По този начин членовете на групата успели да измамят жертвите си с близо 120 000 евро.

Разкриха телефонна измама за 70 000 лeва в Разград

Според Варненския окръжен съд искането на гръцките власти да им бъде предаден мъжът е съобразено с всички законови изисквания. Жената ще остане в ареста, докато делото за нейната екстрадиция бъде разгледано по същество.

Решенията на Окръжния съд подлежат на обжалване.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1118 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини