Издадени са 11 наказателни постановления за незаконно строителство след проверките на АМ „Хемус“

  • 30 юни 2022 15:06

  • 1134
  • 1
Издадени са 11 наказателни постановления за незаконно строителство след проверките на АМ „Хемус“
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) издаде общо 11 наказателни постановления за установеното незаконно строителство в участъците 4 и 5 от АМ „Хемус“, съобщават от ДНСК.

Установеното от органите на ДНСК строителство е без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж, в нарушение на чл. 148, ал. 1 и чл. 137, ал. 3 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), т. е. незаконно по смисъла на чл. 225, ал. 2, т. 2 от ЗУТ.

МВР публикува 116 разследвания, на които прокуратурата не дава ход

При проверките е констатирано, че се извършват строително-монтажни работи, включително изкопи, насипи, пътни легла и съоръжения на участъци 4 и 5 на АМ „Хемус“, която е строеж първа категория. Тези дейности са извършени в имоти държавна, общинска и частна собственост, за които производствата по отчуждаване не са приключили към дата на проверката, уточняват от ДНСК. 

Наказателната процедура стартира през декември 2021 г. и януари 2022 г., припомнят още от дирекцията.

Тогава бяха връчени актове за административно нарушение на изпълнителя „Автомагистрали“ ЕАД и строителните компании, с които има сключени договори за участъците 4 и 5 от АМ „Хемус“.

Това са „АБ“ АД, „Парсек Груп“ ЕООД, „Автомагистрали Хемус“ АД и „Водно строителство Благоевград“ АД. Фирмите имат 14 дневен срок за обжалване на санкциите, се казва в съобщение на ДНСК.

Мая Йорданова
1134 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АРЕ

2022.06.30 | 15:33

1
КОВЕШИ ДА ВОДИ ТИКВАТА ВЕЧЕ !!!

Добави коментар

Водещи новини