Затвор за жена, задигнала 700 лева от магазин 

  • 19 май 2022 14:50

  • 820
  • 1
Затвор за жена, задигнала 700 лева от магазин 
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъдена на затвор 36-годишна жена за присвояване на оборотни пари от магазин, съобщиха от държавното обвинение.

На 05.07.2021 г. от магазин на бул. „Мария Луиза“ в гр. София, обвиняемата Д.Е. присвоила оборотни пари в размер на 700 лева. Тя ги взела от касата и след това казала на друга служителка на магазина, че не ѝ е добре и отива до аптеката да си вземе лекарства. Обвиняемата така и не се върнала в магазина, а малко след това се разбрало, че от касата липсват пари. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като Д.Е. е осъждана ефективно на „лишаване от свобода“ за идентично престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Обвиняемата е признала вината си и след споразумение, одобрено от Софийски районен съд, на Д.Е. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, което следва да се изтърпи при първоначален „строг“ режим. 

Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Осъдиха мъж на три години затвор за кражба от магазин в Стара Загора

Константин Тодоров
820 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
KONSTANTIN KIRILENKO

2022.05.19 | 18:44

1
в парламента ви има хора дето откраднаха милиони вие с кокошкари се занимавате е.....баси държавата....

Добави коментар

Водещи новини