Отложиха делото срещу заповедта за задържане на Севдалина Арнаудова

  • 19 май 2022 13:06

  • 1184
  • 0
Отложиха делото срещу заповедта за задържане на Севдалина Арнаудова
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Софийският районен съд отложи делото срещу заповедта за задържане на медийния съветник на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 213

Причината е, че по делото не са приложени оригинал на заповедта, както и материалите към нея. Прокуратурата не изпрати представител на днешното заседание. Делото беше отложено за 22 юни.

Снимка: Булфото

Юристконсултът на МВР предостави на съда докладна записка от отдел „Разследване“ в Главна дирекция Национална полиция“, която да изясни някои от действията на разследващите по време на задържането на Арнаудова, предаде БТА.

На 17 март т.г. бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и медийният съветник на ГЕРБ Севдалина Арнаудова бяха задържани в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъде повдигнато обвинение. Те бяха отведени от полицията по повод образувано производство за изнудване, свързано с бизнесмена  Васил Божков.  Впоследствие те обжалваха пред съда полицейските заповеди, с които бяха задържани.

Снимка: Булфото

Софийският районен съд на 14 април отмени като незаконосъобразна заповедта за задържането на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Решението обаче е обжалвано от МВР пред горната инстанция.

Спецпрокуратурата започна проверка заради ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова

Константин Тодоров
1184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини