Условна присъда за мъж , заплашил майка си с убийство

  • 09 март 2022 15:29

  • 347
  • 0
Условна присъда за мъж , заплашил майка си с убийство
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Мъж на 30 години е признат за виновен за опит за грабеж и отправяне на закана за убийство на неговата майка, съобщиха от пресслужбата на Варненския районен съд. 

Подсъдимият не живеел заедно с майка си и бил във влошени отношения с нея, уточняват от съда. Двамата се срещнали случайно на жп гарата във Варна, при което той ѝ поискал пари за нови документи и за връщане на заем. Когато получил отказ, подсъдимият с нож в ръка опитал със сила да издърпа дамската чанта от ръката ѝ, с наличните в нея вещи и парични средства на обща стойност за около 450 лева, но жената реагирала бързо и успяла да я задържи. След неуспешния опит да вземе дамската чанта, подсъдимият отправил словесна закана към нея за убийство. Заканата изплашила жената и тя го напръскала със спрей за самозащита, а след това подала сигнал на тел.112. 

Мъжът страда от зависимост от психоактивни вещества и е неосъждан.  За всяко деянията подсъдимият получи отделни наказания, като съдът наложи той да изтърпи най-тежкото от тях - една година и два месеца "лишаване от свобода", отложено с три години изпитателен срок.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Задържаха 19-годишен, заплашил майка си с "Ще те убия и ще те излежа"

Константин Тодоров
347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини