Лечков получи две години и половина условно

  • 12 юни 2012 15:30

  • 838
  • 0
Лечков получи две години и половина условно
© Булфото

Бившият кмет на Сливен Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. получи условна присъда от две години и половина лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, съобщи bTV.

Той бе обвинен в длъжностно престъпление, довело до значителни щети за общинския бюджет.

Лечков предоставил недвижим имот в Сливен - бивш казармен район, за ползване от местни фирми, без да проведе публичен търг или конкурс за сключване на договор за наем. С това ощетил общината с около 671 000 лева.

По същото дело в края на миналата година друг състав на Ямболския окръжен съд постанови тригодишна условна присъда със същия изпитателен срок на бившия градоначалник. След като подсъдимият обжалва, делото бе върнато от Бургаския апелативен съд заради допуснати нарушения на процесуалните правила и немотивиране на присъдата, както е записано в мотивите на апелативната съдебна инстанция.

Това наложи делото да се гледа от нов съдебен състав с председател съдия Георги Карабаджаков. То продължи два дни с разпита на 20 свидетели и изслушване на експертизите на две вещи лица.

Последвайте канала на

838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини