Прокуратурата все още събира доказателства за "шахтата убиец" в София

  • 28 януари 2022 18:56

  • 521
  • 3
Прокуратурата все още събира доказателства за "шахтата убиец" в София
© bulphoto (архив)

Прокуратурата все още събира доказателства по разследването за ,"шахтата убиец", която отне живота на 16-годишния Людмил преди година на столичния булевард "Иван Гешов". От държавното обвинение посочват пред БНТ, че са направени запитвания до множество институции, но не от всички са получени отговори. Оттам уверяват, че разследването върви към приключване.

Трагедията стана на 14 февруари на метри от болница "Св. Иван Рилски". Людмил беше убит от токов удар, докато чакаше заедно с баща си на червен светофар, за да пресече.

Институциите още се лутат за шахтата убиец на бул. „Иван Гешов“

Семейството на 16-годишния Людмил близо година търси отговор на въпроса кой е виновен за токовия удар, убил сина им.

"Искаме справедлива присъда. Най-много това. Да си взимат наказанието", казва Милка Миткова - майка на загиналия Людмил.

"Той гние в момента. Вместо да яде, да пие, да е сред нас. Ние още сме в шок. И аз се разболях от тази случка и аз не се чувствам добре", споделя Снежан Митков - баща на младежа.

Разследването за шахтата убиец тече повече от 8 месеца, а обвинени за трагедията все още няма. Днес мястото на инцидента е напълно обезопасено, а преместваемите обекти отдавна ги няма. Каква е истината за трагедията трябва да покаже анализът на десетки експертизи, назначени по случая.

От прокуратурата заявиха, че към момента са изготвени заключенията по всички съдебно-технически, медицински и видеотехнически експертизи. Предстои да се прецени дали да бъде назначена и допълнителна комплексна експертиза.

Изследва се и всеки един детайл свързан с полагането на тръбното трасе от 2011 г., когато е изградено, до датата на инцидента. Още миналата година от Столична община заявиха, че охранителни камери са засекли над 20 влизания на мистериозни работници месец преди инцидента.

Има налични данни в тази посока. Не мога предвид провеждащото се разследване да ги детайлизирам и конкретизирам. Мога само да ви каже, че се работи към установяването на конкретната дейност, която е извършена в района и дали тази дейност е свръзана с конкретни действия, осъществявани в пространството на процесната шахта, каза Илиян Банков, наблюдаващ прокурор по досъдебното производство.

Това са традиционно тежки и обемни дела, които не могат да бъдат приключени в кратък срок поради спецификата на самото разследване, детайлността, в която трябва да бъдат установени всички обстоятелства, каза Десислава Петрова, говорител на СГП.

От прокуратурата заявиха, че по случая все още има отправени запитвания към някои институции останали без отговор. След като бъде събрана цялата документация едва тогава ще се прецени дали и на кои лица ще бъдат повдигнати обвинения.

Разбираме дълбоката болка на родителите на загиналото дете. Аз мисля, че това е болка на цялото общество, каза Десислава Петрова, говорител на СГП. Много е важно да не се прибързва и да не стигне до повдигане на обвинение на лице, което в действителност няма отношение към случая, допълва тя.

По случая все още се събират доказателства.

Мая Йорданова
521 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Еми...

2022.01.28 | 19:32

3
За какво им е да бързат на мъдистратите, да не би да има някой над тях, който да ги юрка да работят?
неразбиращ

2022.01.28 | 19:16

2
От къде ги събират,ДОКАЗАТЕЛСТВАТА.От плажа,от реката,гората''?

2022.01.28 | 19:04

1
Тия докато намерят доказателства ще се смени поколението !

Добави коментар

Водещи новини