Оставиха в ареста полицая, търгувал с дрога

  • 08 юни 2012 16:25

  • 872
  • 0
Оставиха в ареста полицая, търгувал с дрога
©

Окръжният съд в Пловдив наложи задържане под стража на полицая от РПУ Раковски – Цветан Гечев и двамата му съучастници заради продажба на дрога.

Задържаните ги грози от 3 до 12 години затвор и 50 000 лв. глоба, ако експертизата докаже, че задържаният амфетамин е на по-висока стойност от сега предявеното му обвинение. Полицаят е обвинен за участие в три сделки за амфетамин – за 200 гр, за 2 кг и 2.5 кг. В едната от сделките самият той е бил организатор, а в другите две е участвал като помагач, съобщи прокурорът по делото Тодор Павлов. По всяка вероятност служителят вече е отстранен от работа, каза прокурорът. Другите двама са криминално проявени. Днес делото се гледа при закрити врата заради ползването на СРС, наркотиците са били разпространявани в Пловдивски регион, където са осъществявани сделките.
Мотивите на прокуратурата за искане на най-тежката мярка за задържане са, че е извършено тежко умишлено престъпление за кратко време, което води до опасения, че ако бъдат оставени на свобода, те могат да се укрият или извършват отново престъпление.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
872 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини